2019-es évértékelő

január 06.
Aktualitások, Publikáció
2019-es évértékelő

Ismét elérkezett az év vége, ezzel együtt az év értékelése, amikor mint egy születésnapon megtapasztaljuk az idő múlását, számot vethetünk munkánkról, illetve a jó és kevésbé jó eseményekről.

Az idei évünket beárnyékolja egy tragikus esemény. Elveszítettünk egy kollégát, barátot, csapattársat, aki szinte a kezdetektől erős oszlopa volt cégünknek. Számtalan eredmény, kiállítás, rendezvény, építési és fejlesztési projekt viseli keze nyomát. Az együtt eltöltött, időnként rendkívül nehéz, de sikeres és élménygazdag időszak őrzi őt emlékezetünkben. Nehéz továbblépni, de az élet nem áll meg, és egy partnerünk mondatait idézve, emlékének úgy tudunk tisztelegni, hogy tovább folytatjuk a vele együtt kezdett munkánkat.

E rendkívül szomorú esemény mellett, idén a hullámok lecsillapodtak, talán túlságosan is, hiszen az elmúlt év kiugró forgalma elmaradt. Igaz ennek okán a hullámokat kísérő veszélyzóna is mérsékelt volt. Így tehát ismét visszatértünk a kiegyensúlyozottnak ugyan nem nevezhető, de stabil, kiugrások nélküli üzletmenethez. Persze ez a visszatérés ismét előtérbe helyezte a stabilitás fenntartásához és elvárt növekedéshez szükséges új utak, lehetőségek keresését.

Az új lehetőségekről rögtön egy közmondás jut eszembe, „ahol a szükség, ott a segítség”, és tényleg az új irányokba tett lépéseink egyike egy saját termékcsoport fejlesztése, melynél az elmúlt év végén elnyert K+F pályázati támogatás valóban komoly segítséget jelent a megvalósításhoz. Terveink szerint a fejlesztés eredménye lehetőséget biztosít majd a hazai piacról való kilépésre. A kész termék megjelenéséig azonban még rengeteg feladatunk van, reméljük hamarosan lehetőséget tudunk biztosítani az eszközök tesztelésére.

Az elmúlt években sokat vívódtunk rendszer szemléletű kínálatunk egy jelentős hiányosságáról, ami az optikai hálózatok előre törésével egyre komolyabb fejtörést okozott. Egy kínálkozó lehetőséggel élve, az eddig csak aktív eszközökre korlátozott megoldásainkat kiterjesztjük a komplex optikai rendszerek területére. Ehhez Kató Imre személyében egy tapasztalt optikai rendszermérnök és fejlesztő leigazolása biztosítja a szakmai hátteret, nem utolsó sorban személyéhez fűződő innovatív termékfejlesztői tevékenysége által.

Tehát ismét megpróbálunk előre menekülni, főképp, hogy alig hevertük ki, máris egy újabb gazdasági válsággal riogatnak. Nos erről egy idézet jut eszembe a Tanú című filmből: „Az élet nem habostorta”.

Ezt megerősítendő, a hazai kábeltelevíziós szakmával kapcsolatos folyamatok változatlanok (vagy talán még bonyolultabbak), ami idén már a rendezvények elmaradásán is tetten érhető volt.

Ugyanakkor idén is jelentős figyelem és részvétel jellemezte az Equicom-mal közös, immár másodszor két napos Kábel Konvergencia Konferencia rendezvényünket. Nagyon felemelő érzés a szolgáltatók rendezvényünk iránti folyamatos és megtisztelő figyelme. Terveinkben természetesen már körvonalazódik a jövő évi rendezvény, melynek aktuális témájához most is kiváló támpontot nyújt a legkorszerűbb technológia, az iparági trendek és hazai realitások, végül, de nem utolsó sorban a HFC Technics és az Equicom egyaránt 20 éves jubileuma.

Mindent összevetve nehéz évet zárunk, hiszen egy kicsi de összetartó csapat szinte úgy működik, mint egy család. Érzékeny és sérülékeny, de az erősségünk is ez, így egymásnak is erőt adva tudunk tovább menni. És ebben az erőben benne van az a támogatás és együttérzés is, amit barátainktól, partnereinktől, a kábeltelevíziós szakmától kaptunk és kapunk.

Zárszóként, bízva a további eredményes együttműködésben, minden kedves Partnerünknek Boldog, Békés Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok.


Georgieff Zsolt
ügyvezető