Fejlesztések
Újgenerációs optikai infrastruktúra SDN hálózatokon - technológiai fejlesztés a HFC Technics Kft-nél

Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00898
Projekt megnevezése: Újgenerációs optikai infrastruktúra SDN hálózatokon - technológiai fejlesztés...

Támogatás összege: 16.790.000 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt befejezésének dátuma: 2021.03.31.

Kedvezményezett: HFC TECHNICS Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


A VEKOP-1.2.6-20-2020-00898 pályázatban foglalt vállalásainkat sikeresen teljesítettük

A pályázatban foglaltak szerint, a legmodernebb optikai infrastruktúrába illeszkedő GFJS optikai kötésszerelvény termékcsalád hatékony fejlesztése a pályázat keretében beszerzett eszközök segítségével folytatódik.

 

A pályázat keretében indított beruházások jelentősen elősegítik a fejlesztés folyamatát, beleértve a termékfejlesztés és a piaci bevezetés hatékonyságának növelését. A fejlesztést támogató 3D nyomtató, illetve optikai szálhegesztő és optikai „multiméter” alkalmazásával cégünk önállóan el tudja végezni a termékgyártást megelőző prototípus, illetve alkalmazási teszteket.


A pályázati támogatással végrehajtott beruházások keretében beüzemelt speciális szerverek, nagykapacitású IP switch és Grandmater órajel generátor, olyan SDN mintarendszert felépítését teszi lehetővé, mely által cégünk az ország bármely pontján levő multiszerviz szolgáltató részére lehetővé teszi a DAA hálózati struktúra tesztelését és vizsgálatát amennyiben az adott szolgáltató BIX bérelt vonali IP infrastruktúrával elérhető. Mindez lehetővé teszi a „try and buy” üzleti modell alkalmazásának bevezetését.

2021-04-29 11:50:51

Csatornakiosztás optimalizálása kábelTV szolgáltatók részére – Intelligens unicast streamer

Projekt azonosítószáma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00087
Projekt megnevezése: Csatornakiosztás optimalizálása kábelTV szolgáltatók részére – Intelligens un...

Támogatás mértéke: 60,76%

Kedvezményezett: HFC TECHNICS Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.Sikerrel zártuk a VEKOP-2.1.7-15-2016-00087 pályázatban vállalt prototípus fejlesztést


A 2019 januárjában megkezdett fejlesztési folyamat a részben a COVID járványhelyzet okozta kihívások miatt fél éves hosszabbítást követően 2020 december 29.-ével zárjuk.


A fejlesztés során létrehozott prototípus, egy a jövőben teljes termékcsaláddá fejleszthető univerzális IP streamer, mely összefoglaló platformjának az xStreaMo fantázianevet adtuk. A névben szereplő x jelzi a rendszer több célra és funkcióra való alkalmazhatóságát, míg a név második felét meghatározó. „Mo” betűkombináció a rendszer moduláris felépítési lehetőségére utal.

A fejlesztés folyamatának jelentős eleme az FPGA fejlesztő készleten létrehozott szoftver implementáció. Az FPGA. technológia alapú hardver fejlesztésének megkezdésével kiválasztottuk a platform mechanikai kivitel alapjait, illetve a hardver kártya méreteket és interfészeket.

A platform keretrendszerét önálló, hordozható, moduláris kompakt és 4RU moduláris felépítéssel valósítottuk meg. A. különböző keret megvalósítások mindegyikénél lehetőség van redundáns tápellátásra, emellett üzem közben cserélhető aktív hűtéssel rendelkeznek.

Az XS1012 típusjellel ellátott hardver kártya funkcióját a létrehozott firmware határozza meg. Az FPGA alapú technológia által, a meglévő funkciók mellé könnyedén implementálhatók egyéb hardveres, számításigényes algoritmusok. Ezek lehetőséget adnak intelligens unicast streaming megoldások létrehozására, vagy akár publikus Internet felett biztonságosan, üzembiztosan használható pont-pont műsorszóró kapcsolatok kiépítésére.

A hardveres kártya prototípusok és keret rendszerek elkészültével 2020 decemberében megkezdtük a teszteket, illetve a kiegészítő elektronikai elemek vizsgálatát és installációját.

A projektben megvalósult termék weboldala az alábbi címen érhető el: https://www.xstreamo.net/


Összegezve a projekt eredményeit, a kitűzött határidőre a vállalt fejlesztési eredményt sikerrel teljesítettük.


2019-02-26 15:10:01

TV az interneten – Mobil Broadcast és igény szerinti TV szolgáltatás központosított IP Médiaplatform alapon

Projekt azonosítószáma: KMOP-1.1.4-11/B-2011-0091
Projekt megnevezése: TV az interneten – Mobil Broadcast és igény szerinti TV szolgáltatás központo...

Támogatás összege: 24.941.410 Ft
Kedvezményezett: HFC TECHNICS Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Kivitelezés ideje: 2011.10.10 – 2012.08.31.

2019-02-26 15:06:21