Hibrid I-CCAP és DAA rendszerek

június 21.
DOCSIS megoldások
Hibrid I-CCAP és DAA rendszerek

Központosított és elosztott szolgáltatási modellt egyszerre megvalósító (Euro)DOCSIS 3.0 és 3.1 rendszerek

A konvergens kábel-hozzáférési platform alkalmazásának nagy előnye abban rejlik, hogy az aktuális hálózati struktúrához választott fejállomás kialakítás nem örök érvényű megoldás, hanem a sávszélesség bővítési és hálózat szegmentálási igényeknek megfelelően a rendszer kialakítása átstrukturálható.

Mit is jelent ez a gyakorlati megvalósításban?

A bemutatott E6000 CER CCAP fejállomás I-CCAP, vagyis központi fejállomás funkcióban történő üzeme, az igények változása, vagy akár a telepítés napjától, a hálózat struktúrához alakítva, alkalmazható hibrid üzemmódban. A hibrid üzemben a CCAP egyes DCAM és UCAM kártyái ellátják a CCAP fejállomást körülvevő HFC és DeepFiber hálózatokat, míg a távolabbi, de azonos szolgáltatási szintet igénylő kisebb beépítési nagyságú, vagy optikai állomásig szegmentált területeket CCAP Core formában Remote Shelf – Remote PHY rendszerekkel szolgálja ki. Mindez az E6000 fejállomás már ismert N+1 leállás mentes redundancia lehetőségével bővíthető, bár az I-CCAP és CCAP Core le és feltöltési kártyáit külön csoportokban lehet tartalékolni.

Abban az esetben, mikor a CAA és DAA hálózat kialakítás egy hosszabb evolúciós folyamat, az E6000 DCAM és UCAM kártyái alkalmazhatók a Remote PHY kialakításhoz szükséges CCAP Core funkcióval, nagyobb SG kapacitással, mint a HFC hálózatok kiszolgálása esetén.

Amikor azonban már a telepítésnél tudjuk, hogy szükség van Remote PHY rendszerek ellátására, akkor a CCAP Core kártya funkciókat DCCM és UCCM (letöltési és feltöltési központi kártyák) kártyák látják el. Ezeknek a kártyáknak és hozzájuk tartozó PIC kártyáknak az a különlegessége, hogy nem tartalmaznak RF átviteli elemeket és csatlakozókat.

A hibrid alkalmazás megnöveli az E6000 CER CCAP hatékonyságát, egyúttal hosszú távon biztosítja a sávszélesség növelési igény kielégítését.