Egyedi analitika a bursty hálózati viselkedés azonosítására az IP broadcast adásokban a Bridge Technologies eszközeiben

július 01.
Aktualitások
Egyedi analitika a bursty hálózati viselkedés azonosítására az IP broadcast adásokban a Bridge Technologies eszközeiben


A Bridge Technologies bejelentette, hogy továbbfejlesztette a VB330, VB220, VB120 és NOMAD felügyeleti megoldásokba integrált, már eddig is fejlett Microbitrate analitikáját. Ez a szabadalmaztatott funkció - amely egyedülálló a piacon kapható IP-alapú broadcast probe-ok között - páratlan betekintést nyújt a hálózati teljesítménybe, és elengedhetetlen a műsorszolgáltatók számára, akik elkötelezettek a kiváló szolgáltatásminőség (QoS) és élményminőség (QoE) fenntartása mellett az egyre növekvő versenyben lévő piacon.

 A hagyományos hálózati forgalommérési eszközök a hálózati teljesítmény értékeléséhez gyakran másodpercenkénti átlagos mérőszámokra támaszkodnak. A valóságban azonban a hálózaton "mikrokitörések" fordulnak elő, amely jelenség során az adatcsomagok gyors, túlméretezett kitörésekben kerülnek továbbításra. Bár ezek csak pillanatnyi ingadozásokat jelentenek, képesek túlcsordulni a hálózati stack puffereit, aláásva az adás minőségét. Így a hálózati teljesítmény másodpercenkénti leolvasása azt jelezheti, hogy - átlagosan - minden a paramétereken belül működik, miközben a valóságban az adásokban jitter és csomagok kiesése tapasztalható. Valójában egy másodpercenként négy gigabites átlagos sebességet mutató hálózaton akár 25 gigabites mikroszekundumos csúcsértékek is előfordulhatnak.

 Azáltal, hogy a Bridge Technologies Microbitrate funkciója mikroszekundumos szinten kezeli ezt a problémát, segít a mérnököknek a mikrokitörések pontos időpontjának és okainak meghatározásában, megkönnyítve az azonnali és hatékony hibaelhárítást. Míg a Bridge Technologies Microbitrate analitikai alapfunkciója már több mint hat éve beépült az IP-probe-okba, a funkció minden egyes új verzió kiadásakor folyamatos fejlődésen megy keresztül, egyre intuitívabb és mélyebb vizualizációt biztosítva a hálózati forgalmi csúcsokról és hullámvölgyekről. A mérés elvégzésének időbeli lépései testre szabhatók, így a piacon egyetlen más műsorszonda sem kínál ilyen szintű részletességet és felhasználóbarát megjelenítést.

 "A mikrokitörések megfigyelésének és elemzésének képessége nélkülözhetetlen az IP-közvetítésekkel foglalkozó szolgáltatók számára" - mondta Simen Frostad, a Bridge Technologies elnöke. "A 6.3-as verzióval továbbfejlesztettük a MicroBursting-elemzésünket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a legmagasabb szintű terjesztési minőséget tartsák fenn, és biztosítsák a zökkenőmentes átvitelt és az optimális nézői élményt."


Forrás: https://bridgetech.tv/bridge-technologies-enhances-microbursting-analysis-for-its-probes/