A CommScope 45,1 millió dolláros ajánlatával megnyerte a Casa kábel hálózati eszköz-árverését

május 31.
Aktualitások
A CommScope 45,1 millió dolláros ajánlatával megnyerte a Casa kábel hálózati eszköz-árverését

A CommScope a legmagasabb és legjobb ajánlatot tette a Casa Systems kábelüzletági eszközeinek megvásárlására kiírt árverésen

A CommScope 45,1 millió dolláros legmagasabb ajánlata a Casa kábeles eszközeire több mint kétszeresen meghaladta a Vecima eredeti, 20 millió dolláros ajánlatát. A CommScope lépése azt jelzi, hogy továbbra is agresszívan kíván fellépni a kábelszolgáltatók hálózatfejlesztése során.

Meglepő eredménnyel a CommScope nyerte meg a Casa Systems kábeles eszközeire kiírt árverést 45,1 millió dolláros ajánlatával - több mint kétszeresével a Vecima Networks eredeti, 20 millió dolláros "lesipuskás" ajánlatának.

A Vecima bejelentette, hogy 44,95 millió dolláros legmagasabb ajánlatával a tartalékos licitálónak jelölték meg.

"A Vecima az árverést megelőzően széleskörű átvilágítást végzett, és ezen ismeretek alapján az árverés végén úgy döntött, hogy nem emeli tovább ajánlatát, amikor a javasolt árat már nem támasztotta alá ésszerűen a Vecima által az eszközökre vonatkozó értékelés" - közölte a vállalat.

Az árverést ismerő több személy szerint a Harmonic volt a harmadik és egyben utolsó ajánlattevő a Casa kábeleszközök árverésén, amely május 29-én, szerdán 10 órakor volt. A brit székhelyű Technetix, amely korábban már tett ajánlatot a Casa kábelüzletágára, vizsgálta az árveréshez való csatlakozást, de végül nem tett ajánlatot az árverésen.

Az aukciót ismerő személyek elmondták, hogy az árverés napján nagy részében licitálás folyt, a felek viszonylag kis lépésekben licitáltak, ami végül a CommScope 45,1 millió dolláros végső ajánlatához vezetett.

A tranzakció jóváhagyására vonatkozó értékesítési meghallgatás 2024. június 4-én, ET 14:30-kor lesz, a Delaware körzet amerikai csődbíróságához benyújtott bejelentés szerint. Bármilyen kifogást 2024. május 31-ig, 16 óráig kell benyújtani. A tranzakció várhatóan 2024. június 6-án zárul le.

A kábel hálózati eszközök voltak a Casa eszközértékesítésének utolsó lábai

A Casa kábeles eszközeinek árverése része a bíróság által felügyelt Chapter 11 eljárásnak, amely magában foglalta a Casa 5G mobil mag- és RAN-eszközeinek (szintén árverés útján történő) eladását is a Lumine Groupnak 32,25 millió dollárért. Egy másik tranzakcióban a DZS 7 millió dollárért megszerezte a Casa Netcomm üzletágát - ez a szám a Netcomm 2024-es bevételei alapján 10 millió dollárra emelkedhet.

Az árverés nyerteseként a CommScope a Casa termékeivel bővítheti kábelportfólióját, amely magában foglalja az üvegszálas csomópontokat, az integrált internet központi rendszereket (I-CMTS), valamint egy viszonylag új virtuális CMTS-t, amely a kanadai Rogers Communications és a Claro Colombia esetében vált népszerűvé.

A Casa virtuális szélessávú hálózati átjárója (vBNG) kiegészítheti a CommScope üvegszálas hozzáférési üzletágát, de az I-CMTS-ek, vCMTS-ek és üvegszálas csomópontok tekintetében jelentős átfedések vannak a CommScope és a Casa között.

A vCMTS-piac felpörög

Az árverés eredménye további konszolidációt hoz a kábel-hozzáférési ágazatban, és a vCMTS-piacot gyakorlatilag a Harmonic, a CommScope és a Vecima közötti hármas versenyfutássá alakítja.

A CommScope nemrégiben helyezte előtérbe vCMTS fejelsztéseit. A vCMTS-ét jelenleg több szolgáltatóval is tesztelik, és legalább egy telepítési kötelezettségvállalással rendelkezik. Nem világos azonban, hogy a CommScope a saját vCMTS termékével, a Casa vCMTS-ével vagy esetleg a kettő keverékével kíván-e továbblépni.

Az árverési győzelem azonban biztosítja, hogy a CommScope a vCMTS-piac szereplője lesz, amint több kábelszolgáltató választja ki a szállítót. Egy iparági forrás szerint a Cox Communications, amely nemrégiben adta ki vCMTS ajánlatkérését (RFP), az egyik lehetséges nagy ügyfél.

A Comcast és a Charter Communications cégekkel kötött megállapodásokkal felfegyverkezve a Harmonic messze a vCMTS piacvezetője, 2024 első negyedévét 118 "cOS" (korábbi nevén "CableOS") ügyféllel és mintegy 28,6 millió kábelmodemmel zárja, amelyeket virtualizált hozzáférési hálózati platformja szolgál ki. A Vecima is beszállt a játékba, miután a közelmúltban bevezette saját kínálatát, az Entra márkanevű vCMTS-t.

Piaci részesedés vásárlása

A CommScope azonban a Casa tranzakcióval némi piaci részesedést is szerezhet. A Charter például rendelkezik néhány régi Casa I-CMTS-sel a területen (elsősorban New York City területén), de a Casa nem játszik szerepet a Charter hibrid szál/koax (HFC) korszerűsítési projektjében, amely magában foglalja az elosztott hozzáférési architektúrára (DAA) történő frissítést és a vCMTS telepítését az üzemeltető területének egy részén.

A Vodafone, a Videotron, a Rogers, a Liberty Global és a japán J:COM a Casa korábbi CMTS- és csomóponti termékeinek további Tier 1 ügyfelei közé tartozik. Amint a CommScope nyertes ajánlata átmegy a csődbíróságon, a CommScope megszerzi ezt az örökölt üzletágat, és valószínűleg olyan helyzetbe kerül, hogy támogatni tudja az említett szolgáltatók jövőbeli hálózatfejlesztéseit.

Az eredmény mégis némileg meglepő, figyelembe véve a CommScope közelmúltbeli pénzügyi nehézségeit, és azt a híresztelést, hogy a vállalat a súlyos adósságterhének csökkentése érdekében el akarja adni bizonyos részlegeit. A CommScope azonban határozottan kijelentette, hogy nem fogja olcsón eladni forrásait.

A Casa eszközeinek megvásárlása azonban egyértelműen jelzi, hogy a CommScope továbbra is határozottan a kábel-hozzáférési hálózatok piacán kíván maradni, és még agresszívebbé kíván válni, mivel a kábelszolgáltatók a HFC-frissítés útját fontolgatják a DAA, a virtuális CMTS-ek, a DOCSIS 4.0 és még a továbbfejlesztett DOCSIS 3.1 technológiák segítségével.

A CommScope úgy véli, hogy a Casa kábeles eszközeire vonatkozó tranzakció segít megerősíteni Access Networks Solutions (ANS) egységének piaci pozícióját, és "jelentős szinergiákat" eredményez.

"A stratégiai akkretív akvizíció megerősíti a CommScope Access Network Solutions vezető piaci pozícióját, beleértve a virtuális CMTS és PON termékkínálatának bővítését" - mondta Chuck Treadway, a CommScope vezérigazgatója egy nyilatkozatban. "A Casa technológiájának a portfóliónkhoz való hozzáadása lehetővé teszi számunkra, hogy zökkenőmentes átmenetet biztosítsunk az integrált és virtuális CMTS-termékeket egyaránt használó egyesített ügyfélbázisunk számára. Ez a tranzakció stabilitást biztosít a Casa ügyfelei számára, miközben a CommScope tovább növelheti ügyfélbázisát, mivel lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy saját időbeosztásuk szerint térjenek át az elosztott hozzáférési architektúra megoldásokra"


Forrás: www.lightreading.com/cable-technology/commscope-wins-casa-s-cable-asset-auction-with-45-1m-bid