Ismét újabb funkcióval bővült a Bridge Technologies VB330-as probe

május 28.
Aktualitások
Ismét újabb funkcióval bővült a Bridge Technologies VB330-as probe

A Bridge Technologies bejelentette az újonnan kifejlesztett „StreamOverview” funkciót.

Az új funkció a v6.3-as verziófrissítés részeként vezetnek be a VB330 funkció kiegészítéseként. A StreamOverview megerősíti a VB330 szerepét, mint egy mindenre kiterjedő felügyeleti probe, amely lehetővé teszi mind a pillanatnyi döntéshozatalt, mind a mélyebbreható hibaelhárítást, és új módját jelenti annak, hogy egy pillanat alatt betekintést nyerjünk egy csatorna teljesítményébe, így a problémák felmerülésükkor értékelhetők és hibaelháríthatók.

A VB330 egészét úgy tervezték, hogy segítsen a média- és szélessávú szolgáltatóknak kivételes szolgáltatásminőséget (QoS) és élményminőséget (QoE) biztosítani, és képes az IP multicast, a videó OTT/ABR streaming, a video-on-demand unicast és az Ethernet trunk microburst-ök megfigyelésére, valamint PCAP rögzítésre, L2TP kicsomagolásra és megfigyelésre, valamint általános forgalmi protokollvizsgálatra. E hálózattípusok és a jelformátumok teljes skáláján számos mérőszámot és betekintést tartalmaz, többek között - de nem kizárólagosan - OTT/ABR QoS szállítás és manifesztek, Freeze Frame és jelveszteség, hangszint, QoE MOS pontszám, ETSI TR 101 290 Gold TS referenciával, SCTE35/104 reklámbeillesztés, IP jitter, csomagvesztés, OTT profil igazítás, SRT és zárt felirat ellenőrzés. E funkciók kiterjedt jellege azt jelenti, hogy bár a szonda fő kezelőfelülete intuitívan használható, a navigáció lassabb lehet, mivel a fő kezelőfelület egy sor lapon és kattintással elérhető menün alapul. A VB330 a hálózat szakértői elemzését végző mérnökök számára ideális, az azonnali problémák elhárítására törekvő első vonalbeli mérnökök számára kevésbé az.

A StreamOverview pontosan ezzel foglalkozik. Az első- és másodvonalbeli problémamegoldók igényeinek megfelelően egyszerűsített nézetet nyújt minden egyes csatornáról, pontosan a szükséges adatokat és semmi mást nem mutatva, azonnal elérhető és rendkívül intuitív módon. A nagysebességű keresősáv és a legördülő lista lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy azonnal megcélozzon egy problémás csatornát és kiválassza azt, az adott csatorna információi pedig automatikusan frissülnek, és csak az adott csatorna összes releváns felügyeleti adatát jelenítik meg.

Ezen adatok jellege attól függően változik, hogy a szóban forgó adatfolyam RF, IPTV multicast vagy OTT/ABR. Így IPTV/multicast esetében a felhasználónak a csatornára alkalmazott riasztások összefoglalója, azok állapota, egy miniatűr és különböző QoE paraméterek - beleértve a MOS pontszámot - jelennek meg, valamint egyéb releváns adatok, mint például a legutóbbi SCTE 35 splice események, a videófelbontás, az audio/video codec-ek és az általános stream információk. Ezenkívül egy MediaWindow™ leolvasást is biztosít (egy szabadalmaztatott BridgeTech technológia, amely a csomagforgalom teljesítményét egyetlen, könnyen olvasható, összetett grafikonban jeleníti meg), valamint különböző ETR 290 paramétereket és egy teljes ETR 290 előzménygrafikát. A HLS/DASH streamek esetében ismét megjelenik a riasztások összefoglalója, valamint az OTT-profil, beleértve az olyan elemekre vonatkozó információkat, mint a videófelbontás és a szegmensszámok, valamint egy OTT-szegmens áttekintés a profil állapotával az elmúlt 120 percben.

A StreamOverview lényegében egy adott szolgáltatásra vonatkozó összes felső szintű mérést egyetlen oldalra összevonja, amely a tartalom viselkedésének minden aspektusára kiterjed, mind a videó, mind az audió tekintetében, és így egy elegáns, hozzáférhető és rendkívül értékes kiindulási oldalt képez, ahonnan mélyebb vizsgálatokat lehet végezni, mindezt egy egyszerű kattintással.

A Bridge Technologies elnöke, Simen Frostad a VB330 ezen kiegészítéséről szólva elmondta: „Mindig is az volt a küldetésünk, hogy a bonyolult dolgokat egyszerűvé tegyük, de soha ne kössünk kompromisszumot a mélység és a pontosság terén, amelyek a felügyeleti probe-jainkat olyan nagy teljesítményűvé teszik. Ennek elérésének kulcsa az adatmegjelenítés; rugalmasságot biztosítva a felhasználók számára, hogy akkor és úgy férjenek hozzá ahhoz, amire szükségük van, amikor szükségük van rá, a feladatuknak leginkább megfelelő módon”.

Folytatta: „A StreamOverview a lényegre tapint, amikor a hálózat pillanatnyi teljesítményéről van szó, ami kulcsfontosságú az időkritikus hibadiagnosztika szempontjából. A diagnosztikai és karbantartó mérnökök mélyebbre tudnak ásni a probe-al, és belemerülhetnek a részletekbe, de a vészhelyzeti hibaelhárítók számára a StreamOverview felülete felbecsülhetetlen értékű eszköz, és képviseli elkötelezettségünket az olyan eszközök létrehozása iránt, amelyek megfelelnek a műsorszóró szervezetek többrétegű igényeinek”.

Forrás: https://www.xpressocommunications.com/client-news/bridge-technologies-introduce-streamoverview-to-the-vb330/