Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 

Arris elragadta a koronát a Ciscótól a CMTS iparágban

A jó második negyedév segített az Arris Group Inc.-nek, hogy legyőzze a korábbi állandó vezetőt

 a Cisco Systems Inc.-et a CMTS-ek eladásából származó bevételben, a CMTS down streame-ek nagy mennyiségű kiszállítása, mely társult a Comcast Corp.-nál és más MSO partnereknél az agresszív Docsis 3.0 terjesztéssel, az Arrisnak 47%-os globális CMTS piaci részesedést jelentett ebben az időszakban.
Az Arris rekord CMTS-bevételt ért el a második negyedévben, miután kiszállított 32.005 DS (le irányú jelfolyamot kiszolgáló), 30.852 US (fel irányú jelfolyamot kiszolgáló) és 314 CMTS egységet (Lásd Arris Pumps Up the Docsis 3.0 Volume . (Az Arris megnövelte a Docsis 3.0 eladott mennyiségét.))

Akkor mi történt a Ciscóval, mely CMTS bevételének az első negyedévi 42%-ról a következő időszakra 29%-ra való csökkenését tapasztalta?

„Számukra véget ért a show” a második negyedévre, mondta Jeff Heynen, videó és szélessávú átvitel elemző az Infonetics Research Inc.-nél.

De ő ezt rendellenes folyamatnak tartja, és úgy gondolja, hogy a Cisco, mely 2008. második évnegyedében az óriási 69%-ot uralta a CMTS piacból, hamar visszaszerzi a vezetést.

„Ez inkább bevétel- és kiszállítási probléma, mint akármi más, ami termékfüggő,” mondta Heynen, a Cisco gyenge második évnegyedi eredményét értékelve.

De a versengés nem marad abba. Az Arris, mint a Cisco is, erősen részt vesz a Comcast Docsis 3.0 terjesztésében, mely ebben az évben 80%-ig készül el, teljes egészében pedig 2010 végéig. De az Arris növeli az üzleti méretét a Time Warner Cable Inc.-nél is a második évnegyedben, és némi növekedést tapasztal, mely a latinamerikai kábelpiacból származik (lásd Comcast Speeds Up `09 Wideband Goal . (a Comcast felgyorsul, ’09 sikerei a szélessávú piacon.))

A harmadik helyezett Motorola Inc. 23% részesedést szerzett a második negyedévben, az egy évvel korábbi időszak 11%-áról, mely részben a TX32 elérhetőségének volt köszönhető, egy tömörebb CMTS kártya (32 DS, le irányú jelfolyam port) a cég zászlóshajó CMTS-ében, a BSR64000-ban.
„A TX32 valóban óriási különbség, és a vásárlói nagyon türelmesen vártak a fejlettebb kiadásra” mondta Heynen a Cable Digital News-ban.

A Casa Systems Inc-- CMTS szállító, mely teljesíti a Docsis 3.0 minősítést, mely tartalmazza a specifikáció fel irányú csatorna összekapcsolás tulajdonságot -- még nem játszik jelentős szerepet, néhány próbálkozás ellenére a UPC Broadband -ben, és a legutóbbi telepítésben a kínai Guangzhou Digital Media Group számára. Heynan úgy becsüli, hogy a massachusettsi Andoverben működő cég indulása a piac 1%-nyi kis szeletét jelenti. (Lásd Casa`s Got a Deal in the House a Casa üzletet szerzett és a CableLabs Cheers Casa Chassis (CableLabs köszönti a Casa egységeit.))

Bár bevétel-hullámzás lehetséges a tömörebb CMTS kártyák miatt, melyek össze tudják kapcsolni a fel irányú csatornákat, a vállalkozókat egy kicsit még várakoztatják. Az MSO-k, mint a Comcast is, csak ez év végére és 2010-re teszi a próbaüzem kezdetét, de Heynen nem vár nagy mennyiségű fel irányú jelfolyam csatorna összekapcsoló rendszer szállítást 2011-ig.

 

sahers

2009-10-22 - Jeff Baumgartner, helyi szerkesztő, Cable Digital News

Vissza
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat