Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?



Nem
Igen

 

ANGA beszámoló

A 2017-es ANGACOM kiállításra sajnos igen rövid időtartamban látogatóként érkeztünk, így természetesen az általunk képviselt gyártók és újdonságaik jelentették a programunk gerincét.

 

A tradicionális kiállítás idén a kölni kiállítási és konferencia centrum új helyszínén kapott helyet, így modernebb, nagyobb légterű egyszintes kiállítási csarnokban, új design szerint jelentek meg partnereink.

Nehéz megállapítani, hogy mi jelent ma világújdonságot a távközlési technológiákban, minden esetre ismét megállapítottuk, hogy szinte lehetetlen követni a változásokat és új trendeket.

 

Elsőként az AppearTV standját látogattuk meg, ahol megismerhettük a gyártó következő generációs, digitális IP alapú videó fejállomását, melynek alapja az immár többször 10Gbps kapacitás és 4k UHD tartalom feldolgozás, egyúttal a Broadcasterek területén forradalmasíthatja a tartalom létrehozásának folyamatát az IP alapú akár 4k UHD SDI (tömörítetlen digitális videó) jelfolyam kezelésnek köszönhetően. A standon emellett megismerhettük az AppearTV komplex OTT platformjának új elemeit, melyekkel immár teljes ökoszisztémát alkot a gyártó MultiScreen technológiai megoldása.

 

 

Az internet alapú videó által generált adatforgalom növekedésből természetesen profitálnak a DOCSIS és optikai alapú rendszergyártók, így ezen a területen is rohamléptekkel halad a fejlődés. A kiállítás Arris standján ezt működő rendszereken keresztül demonstrálták, ahol a világpremiernek számító második generációs DOCSIS 3.1 fejállomás üzemelt 10GEPON optikai, DOCSIS 3.1 kábeles és hibrid 10GEPON – Remote PHY D3.1 megoldásokban. A már sorozatgyártásba került D3.1 modemeken a kiállítási működő rendszeren folyamatos 3Gbps adatsebesség volt mérhető. Az Arris által létrehozott CER fejállomás és hozzá kapcsolható különböző DOCSIS vagy PON Node-ok rendkívül széles lehetőséget biztosítanak az MSO-k részére a sávszélesség versenyben való elsőség eléréséhez.

 

 

A DOCSIS 3.1 létjogosultságát és sikerét bizonyítja, hogy a HFC technológiákban innovátor és piacvezető finn Teleste új aktív és passzív termékei mind DOCSIS 3.1 kompatibilitással rendelkeznek. A szintén világpremierként bemutatott optikai Node és D3.1 Remote PHY kombó, és a legújabb házerősítő család, kiváló folytatása a DOCSIS 3.1 kompatibilis piacvezető ACE és AC Node és erősítő sorozatoknak. A Teleste a digtális video fejállomás rendszerében szintén új modulokat mutatott be, itt azonban az IBC kiállításra tartogatják a meglepetést.

 

Cégünk elsőként felvett beszállító partnerénél az ANGACOM egyik fő partnerének számító ASTRO-nál tett látogatásunk során egy régóta várt fejlesztés folyamatába kaptunk betekintést, az új fejállomás a MIQ nevet kapta, itt azonban csak a prototípus került bemutatásra, a működő rendszerről az IBC kiállítást követően tudunk beszámolni. Emellett bemutatták az IP alapú U100 fejállomás új moduljait, illetve az elérhető új funkciókat.

 

A fent leírtak mellett megtekintettünk egy merőben új elgondolású, felhő alapú szolgáltatásokhoz optimalizált STB rendszert és annak különleges funkcióit, melyeket reményeink szerint hamarosan itthon is bemutathatunk.

 

A kiállítás megtekintésére idén másfél nap állt rendelkezésünkre, így a rendkívül tömören leírt újdonsághalmaz megismerése mellett, már csak a szokásos gyors egyeztetésekre maradt időnk.

Az ismertetett rendszerek hamarosan cégünknél is megtekinthetők lesznek, illetve részben az őszi ECEBE kiállításon standunkon lesz megtekinthető.

 

 

 

 

2017-08-11 -

Vissza
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat