Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 

Az Arris legyőzte a Cisco-t a 2009-es évben a CMTS területén!

A globális kábel CMTS rendszer (cable modem termination system, CMTS) és az edge QAM szállítók bevétele a negyedik negyedévben megugrott 22%-kal, 363 millió amerikai dollárra, amint az észak-amerikai Szolgáltatók megszellőztették a berendezés-eladásból származó árbevételüket, egy új jelentés szerint, mely az Infonetics Research Inc. -től származik. (Lásd: Infonetics: Cable Gear Market Grew in Q4 [a kábeles eszközök piaca nőtt a 4. negyedévben] és Arris Swirls With MSO `Budget Flush` [az Arris „kavarog” az Szolgáltatók túlcsorduló költségvetésében] )

Ezt a hullámot részben a DS jelfolyam kapacitás növekedése okozta, melyet megteremtettek a Szolgáltatók, mint a Comcast Corp. (Nasdaq: CMCSA, CMCSK), Time Warner Cable Inc. (NYSE: TWC), Cox Communications Inc. és a Charter Communications Inc. , és az Arris Group Inc. (Nasdaq: ARRS) szintén lehetővé tette, ezzel kibővítette a CMTS piacát, és vezetést szerezett az éveken keresztül első Cisco Systems Inc. (Nasdaq: CSCO) vállalattal szemben.
Az Arris, mely első ízben 2009. második negyedévében szerezte meg a vezetést, az évet 42,9% piaci részesedéssel zárta, szemben a Cisco 38,4%-ával. (Lásd az Arris Snares CMTS Crown From Cisco [Az Arris lecsapta a Cisco fejéről a CMTS koronát] ).

Az Arris több pályán is megelőzheti a Cisco-t. Jeff Heynen, szélessáv és videó elemző, az Infonetics igazgatója megjegyezte, hogy az Arrisnak 18,6% részesedése volt a globális CMTS piacból, szemben a Cisco akkor uralkodó 54,4%-ával.
A Motorola Inc. (NYSE: MOT) megőrizte harmadik helyét a CMTS piacon, bár veszített néhány pontot az Arris-szal szemben. A Casa Systems Inc. , CMTS csapatának indulásával próbálja a márkájukat építeni az európai UPC Broadband piacra való betöréssel.

A negyedik negyed erős számai ellenére 2009-ben a CMTS bevétel 10,7%-kal csökkent 2008-hoz képest, mely csúcsbeállító év volt a CMTS telepítésben.
De a kábel edge QAM piac növekedése, melyet a BigBand Networks Inc. (Nasdaq: BBND) sikeres negyedéve is segített, előhozta a különbségeket is. A kombinált CMTS és a csúcs QAM eladások 1,24 milliárd amerikai dollárra rúgtak 2009-ben - körülbelül ugyanakkora összegre, mint amit az Infonetics jelentett egész 2008-ra.

A trend pedig, lassuló CMTS eladások, ezzel együtt nagyobb QAM kiszállítások, a feltételezések szerint folytatódik, ezt mutatja az Infonetics piaci helyzet pillanatfelvétele, mely összehasonlítja 2009 számait a vállalat 2014-es előrejelzésével.

 

marlet

2010-03-08 - Jeff Baumgartner, helyszíni szerkesztő, Light Reading Cable

Vissza
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat