Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 

Georgieff Zsolt a HFC Technics ügyvezetője értékeli a 2009-es üzleti évet

A HFC Technics az elmúlt években, rendkívül gyors fejlődés mellett, jelentős sikereket ért el a magyarországi kábelpiacon. Egy kiemelkedően jó üzleti év után, jelentős infrastruktúra beruházásokat követően, új székhellyel és stabil vevőkörrel indítottuk a 2009-es üzleti évet.

Bár az idei évben cégünk forgalma nem növekedett, ennek ellenére sikeres üzleti évet zárunk, mely legfőképp a jövőbe fektetett beruházásokról szólt. Folytattuk a digitális szolgáltatások minőségi és mennyiségi növeléséhez szükséges beruházásokat, szolgáltatásunk gazdaságosabbá és rugalmasabbá tételéért önálló szoftverfejlesztést indítottunk. Erősítetve cégünk kereskedelmi oldalát, tapasztalt és elismert kereskedő munkaerővel bővülve, üzletágat nyitottunk a szomszédos országok piacai felé. Végül, de nem utolsó sorban, műszaki és terméktámogatást biztosító kollégáink az év folyamán számos gyártóműi oktatáson vettek részt, ahol a világ élvonalbeli technológiáinak alkalmazásában növelték tapasztalataikat.

A gazdasági válság, bár sokáig hittük, hogy elkerülhetjük következményeit, megnehezítette cégünk életét is.
Az év első harmadában a Forint gyengélkedése, majd a beruházási kedv csökkenése, valamint a fizetési késedelmek hihetetlen szintre emelkedése borzolta idegeinket. A válságkezelés stratégiájaként cégünk a fejlesztést választotta. A létszám és költségcsökkentés helyetti portfolióbővítés, szakmai fejlődés és a jövő technológiáinak bevezetése, ez idáig jó döntésnek bizonyult.

A legnagyobb szolgáltatók közül a T csoport egyesülése valamint az általa indított DTH szolgáltatás, FTTH beruházások és az IPTV szolgáltatás továbbértékesítése ismét elindított egy átrendeződési folyamatot. Jelentős és meghatározó volt a UPC Magyarország Kft interaktív digitális TV szolgáltatásainak, valamint a Docsis 3.0 fiberpower néven történő piacbevezetése. Az érem másik oldala azonban a tömegigényt kielégítő alacsonyan árazott szolgáltatás, mely a jelenlegi fizetőképesség mellett láthatólag lassítja a digitális és interaktív többletszolgáltatásokkal ellátott termékek gyors terjedését. Összefoglalva, a bizonytalanság és válság ellenére is megállíthatatlan volt az adatkommunikációs sávszélesség-növelés versenye, ezáltal az új technológiák piaci bevezetése és terjedése. Cégünk és az Arris viszonylatában meghatározó piaci fejleményt hozott az idei év, azáltal, hogy a rendkívül sikeres világpiac-vezető DOCSIS alapú rendszereken felül, immár a HFC Technics látja el homogén Arris™ márkanév alatt a C-COR néven ismert hagyományos HFC és új fejlesztésű GePON, RFoG és CORWave technológiájú termékcsoportok kereskedelmét.

Folyamatosan fejlesztettük a DigiHead, illetve önálló DTV szolgáltatások technológiai hátterét, aminek köszönhetően lassan, de biztosan növekszik a DigiHead, illetve cégünk által kiszolgált KTV szolgáltatók köre. Jelentősen növeltük az AppearTV újgenerációs IP alapú fejállomás rendszerének hazai sikerét, a UPC Magyarország Kft. részére szállított 20, DC1000 sorozatú regionális fejállomással. Sikeresen bevezettük a Teleste Luminato fantázianevű, új, IP alapú digitális fejállomás rendszerét, mely regionális EdgeQAM alkalmazásban új távlatokat nyit a DigiHead megoldásában is, rendkívül kedvező ár-érték aránya miatt. Végül, de nem utolsó sorban elsőként értékesítettünk és telepítettünk EuroDOCSIS 3.0 Internet fejállomást a közepes méretű KTV szolgáltatók csoportjába tartozó Cellkábelnél. Az itt gyűjtött tapasztalatoknak, valamint az Arris, mára világpiac-vezető C4® I-CMTS technológiájának és az új kompakt EuroDOCSIS 3.0 Internet fejállomás piacbevezetésének köszönhetően, várakozásainkat felülmúló mennyiségű EuroDOCSIS 3.0 rendszerszállítással és megrendeléssel

Elsősorban a pénzügyi stabilitás megszilárdulását várjuk a jövő évtől. 2010-ben az idei tapasztalatok alapján, nem számítunk robbanásszerű változásokra, de a digitális világ megállíthatatlanul hozza az új és újabb szolgáltatási formátumokat-lehetőségeket. A digitális konvergencia már nem egy bűvös marketing szlogen, valóságos tartalommal bír és mi hiszünk abban, hogy mindez valós, újszerű interaktív szolgáltatásként piacképessé tehető. Tervekben és ötletekben nem szenvedünk hiányt, de a megvalósításhoz és legfőképp az új szolgáltatások értékesítéséhez stabil gazdasági háttér és piacképes kereslet szükséges. Ezt igazolja vissza a HD formátum eddigi viszonylagos kudarca, mely bizonyítja, hogy prémium áron csak valós prémium tartalom és szolgáltatások értékesíthetők. Legfontosabb stratégiánk a berendezések értékesítésén felül, a kis, közepes és nagy KTV szolgáltatók részére történő, elérhető és versenyképes technológiák, illetve komplex szolgáltatások biztosítása. Mindennek megbízható háttere, a stabil, nagynevű, világpiac-vezető gyártók cégünk általi képviselete. Cégünk továbbra is az innováció elkötelezett híve, így remélem, a jövő évben, talán egy kis meglepetést is okozva, újabb elégedett ügyfelekkel bővülve nehezítjük meg konkurenciáink életét.

Budapest, 2010. január 16.

2010-01-17 - Gerogieff Zsolt

Vissza
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat