Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 

Újdonságok az ANGA-n

Gyártópartnereink idén is temérdek újdonságot mutattak be, a már hagyományosan májusban, Kölnben megrendezett ANGA kiállításon. Nézze meg az újdonságokat a tovább gombra kattintva.

 

 

Az AppearTV egy évvel ezelőtt az ANGA-n mutatta be hardver alapú univerzális transcoder, multiscreen transcoder (OTT-hez) és encoder moduljait, idén megérkezett a második széria, ami megduplázza a modul teljesítményét. Ez az univerzális transcoder esetén a gyakorlatban azt jelenti, hogy immár lehetőség nyílik 4HD vagy akár 16SD csatorna transzkódolására egy modulonként, így egy 4RU XC5000 chassis  akár 64HD vagy 256SD csatorna transzkódolását is el tudja végezni. Multiscreen transcoder esetén, 4 független bemenet áll rendelkezésre és a kívánt kimeneti felbontás függvényében változik a kimeneti profilszám. Pl.: 720p kimenet esetén, bemenetenként 2db HD kimeneti profil érhető el, azaz összesen 8 kimeneti profil, kisebb felbontás esetén az elérhető profilok száma növekszik.

 

 

 

 


 

Docsis fronton is fontos előrelépés történt, az Arris leleplezte a piac első Docsis 3.1 kompatibilis CMTS megoldását. A kiállított E6000-en egy még nem végleges firmware futott, ám már jelen állapotában is jól demonstrálta az eszköz és a technológia hatalmas teljesítményét.

 

A kiállított Docsis 3.1 modemen mért
aktuális letöltési sebesség

 

 

Bemutatásra került továbbá a Motorola gyökerekből építkező GT-3 típusú HW alapú moduláris transcoder is. A GT-3 alkalmas univerzális transzkódolásra és multiscreen transzkódolásra egyaránt, maximális kapacitása: 3 Gigapixel/másodperc. A 4 modul hellyel rendelkező 1RU magas eszköz, akár 24HD vagy 48SD csatorna fogadására, és csatornánként maximálisan 8 kimeneti profil előállítására képes, így HD bemenet esetén a maximális kimeneti profilok száma 192 míg SD bemenet esetén 384.

Arris GT-3 MBR Transcoder

 

 

 


 

Az RGB is bemutatta saját transcoder megoldásait, a VMG v2 platform személyében, mely az előző generáció megnövelt teljesítményű változata. A 13RU magas chassis 14modul fogadására képes, ebből 2 dedikáltan a hálózati modulok számára fenntartott, a maradék 12 helyre illeszthetők be a transcoder modulok. A transcoder modulok alkalmasak mind az univerzális mind pedig az MBR transcoder funkciók ellátására egyaránt. Elöbbi esetben akár 72 SD csatorna is transzkódolható modulonként, ami az egész chassis-ra vetítve 864 SD csatorna. MBR transcoderként használva, 24 SD vagy HD bemenet esetén a maximális kimeneti profilok száma 96db/ modul. Így maximálisan 288 SD vagy HD bemenet, és 1152 kimeneti profil érhető el egyetlen chassis-val.

A másik újdonság az amerikai gyártótól a CloudXtream névre keresztelt felhő alapú kulcsrakész OTT megoldás. A CloudXtream megoldás könnyedén integrálható más felhő alapú megoldásokkal, továbbá olyan szolgáltatásokat kínál, mint a geo-redundancia,  jól skálázhatóság, szinte azonnal képes reagálni a hirtelen változó transzkódolási igényeknek, Just In Time Packaging (JITP), IP streaming, nDVR, hirdetés inzertálás, csak a főbb funkciókat kiemelve.

 

 


 


 

A Teleste szinte minden fronton hozott újdonságot, bemutatásra került többek között az 1RU magas 8 csatornás IP/PAL megoldás a Teleste Palomino, mely képes MPEG2 és akár h.264 HD adások fogadására is, HD adások esetén a downscaling funkció támogatott. Ezen felül leleplezték az új AC1500 és AC2500 típusú erősítőket is, melyek az ACE8 díjnyertes intelligens optikai node-hoz hasonlón szintén Docsis 3.1 kompatibilitással bírnak. A Teleste Commander programozó szoftver immár androidra is elérhető, az eszközök elérésében pedig nagy segítséget nyújt az új AC6901 vezeték nélküli management modul, melynek segítségével nem szükséges fizikai kapcsolat az erősítők, Node-ok felprogramozásához, átkonfigurálásához az eszköz és a progromozást végző eszköz között, legyen az számítógép vagy okostelefon.

 

AC2500 Intelligens D3.1 erősítő

 

 

2014-06-12 -

Vissza
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat