Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 

Georgieff Zsolt, a HFC Technics ügyvezetője értékeli a 2012. üzleti évet

A 2012-es év talán legjellemzőbb leírása a változatosság. Az újfent jellemző túlélési kérdések éppúgy jellemezték az évet, mint a nagy ívű tervek és várakozások. A folyamatos változások mellett, számunkra az első és legfontosabb esemény, hogy a válság kirobbanása óta tartó forgalomcsökkenést felváltotta a növekedés…

Megtérülni látszik tehát a válság folyamán befektetett munka, a fejlesztések, illetve kollégáink, beszállítóink és ügyfeleink bizalma és kitartása.A fejlesztéseket és kínálatunk bővítését ebben az évben is folytattuk, amihez újabb lendületet adott az Új Széchenyi Terv keretében megvalósított K+F projekt. A támogatott fejlesztés során létrehozott komplex rendszer lehetővé teszi, hogy cégünk aktív részese legyen a jövő digitális TV szolgáltatásainak.


Szintén az év folyamán elért siker, hogy az Arris Inc., cégünk szakembereit választotta az általa irányított, nyugat európai DOCSIS 3.0 fejállomás rendszerek telepítési feladatainak elvégzésére.
Bővítettük a saját fejlesztésű digitális szolgáltatásokhoz kapcsolódó szoftvereink körét, növeltük és szélesítettük a szoftver elemek export értékesítését. Az új szoftver modulokkal és integrált számlázó alkalmazásokkal tovább növeltük a DigiHead szolgáltatások üzembiztonságát és üzemeltetési kényelmét.


Cégünk bemutató és oktatótermében, az év során rendezett szemináriumok és oktatások mellett, helyszínt biztosítottunk a Teleste és a Bridgetech európai partnerei számára tartott oktatási kurzusainak.
A korántsem teljes, kiemelt események mellett, forgalmunk növekedésében természetesen jelentős szerepet játszik a klasszikus kábeltelevíziós rendszerek szállítása is. Jelenlegi beszállítói kínálatunk, valamint a digitális szolgáltatásokhoz fejlesztett szoftverrendszerek, a kábeltelevíziós piac bármely igényére képesek megfelelő megoldást nyújtani, köszönhetően a saját területükön világpiac-vezető gyártóknak, illetve a hazai piac igényeire szabott szolgáltatási rendszereknek.

A sikerek mellett természetesen számos esemény, változás módosította üzleti terveinket, elképzeléseinket.

A szakmában mindenki által figyelemmel kísért, hálózat, vagy frekvenciatartomány-bérléses szolgáltatási modell rámutatott, hogy rendkívül szélsőséges a tartalom árazása a kkv szolgáltatói szektorban.
Az alkalmazott modell azonban jelentős visszalépés a digitalizálásban, hiszen újból a hálózati csomagszűrők beiktatása és alkalmazása az alapja. Autós hasonlattal élve, most beszereljük a lábbal tekerhető pedálhajtást, igaz így nem kell üzemanyagra költeni.
Ugyanezen kiemelt figyelemmel követjük a tartalom-beszerzési klaszter létrehozását, és nem titkoltan ezt a platformot támogatjuk, hisszük, hogy a verseny-egyenlőtlen helyzet javításával és a szolgáltatók összefogásával, a függetlenség fenntartása mellett is lehetőség van a szektor fennmaradására és fejlődésére.

A felsorolt kedvező és kedvezőtlen események mellett az elmúlt néhány hétig optimistán tekintettünk a jövőbe, nem kis részben a távközlési különadó kivezetése miatti várakozásból. Optimizmusunk azonban hamar szertefoszlott az új, bevezetés előtt álló közmű adó megjelenésének következtében.

A 2013-as év tehát kiélezett problémákkal kezdődik, melyek nem könnyítik meg cégünk működését, és ha lehet, még nehezebbé teszik a tervezést, a fejlesztések irányának meghatározását. Ez azonban nem ad okot elkeseredésre, hiszen beszállítói hátterünk, szolgáltatásaink színvonala, valamint saját fejlesztésű rendszereink megoldásaink, mind hazai, mind külföldi viszonylatban versenyképesek és jövő-biztosak.
Rendíthetetlenül hiszünk abban, hogy a versenyképesség fenntartásához jobb eszköz az előre menekülés, mint a visszalépés, cégünk működési irányelve és stratégiánk ennek megfelelően a jövő évben sem változik.

Georgieff Zsolt
ügyvezető

 

 

2013-01-11 - Georgieff Zsolt

Vissza
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat