Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 


Méréstechnikai megoldások a DVB-C és IP szolgáltatás minőségének ellenőrzésére digitális KTV és IPTV hálózatokban

A Bridge Technologies Co. AS teljes mérőrendszereket és üzem-felügyeleti megoldásokat tervez, fejleszt és gyárt a digitális műsorközvetítő és távközlési ipar számára. A díjnyertes VideoBRIDGE sorozat fejlett ipari platformot jelent az olyan konvergáló TV szolgáltatásokhoz, melyek jelfolyam-alapú IP csomagokat alkalmaznak. Kompatibilis az összes fontosabb jelfolyam-alapú ipari szabvánnyal, mint az MPEG-2, a h.264/AVC és az ETSI TR 101 290, a VideoBRIDGE sorozat teljes, végponttól végpontig terjedő rendszert kínál a jelfolyam-alapú média szolgáltatást tartalmazó hálózat minőségének folyamatos biztosításában.
A magánkézben lévő Bridge Technologies vállalat székhelye Norvégiában, Oslóban van, és világméretű értékesítési és marketing tevékenységet folytat az üzleti partnerei felé az európai, az USA-beli és az ázsiai piacon. A Bridge Technologies-t műsorközvetítési, távközlési és médiaipari szakértőkből álló team alapította és vezeti.

Megoldások

A hagyományos televízió adás-vétel technológia több mint fél évszázados múltra tekint vissza. Az átviteli rendszertechnika (PAL/NTSC/SECAM) ténylegesen több mint 50 éve indult útjára, valamint a hagyományosnak tekinthető műsorszórási technika az analóg, földfelszíni sugárzás még ma is használatban van, Magyarországon legalább 2012-ig. Napjainkban a technológia digitalizálása folyamatban van, és az új digitális átvitelt állandó jelfolyam ellenőrzés alatt kell tartani, hogy a TV előfizetők ugyanolyan, de lehetőleg jobb képminőséget, képhibáktól és esetleg kimaradásoktól mentes szolgáltatásban részesüljenek, mint az analóg technológiánál.

A tévé előfizetők és a televíziós csatornákon hirdetők közel 100%-os rendelkezésre állást várnak el. Fő műsoridőben 10 másodperces adáskimaradás súlyos hibának minősül. Az új terjesztési technológia elindításakor, mint a digitális földfelszíni sugárzás, és digitális kábeltelevízió (digital terrestrial television (DTT), Digital Video Broadcast Cable (DVB-C)) vagy a televízió xDSL/fibre (üvegszál) átviteli közegen, a tévéelőfizetők összehasonlítják az új szolgáltatást a még meglévő régivel, és magától értetődően azt várják, hogy az új szolgáltatás képminőségben és elérhetőségben érje el, ill., haladja meg a korábbit.
Ha nem így történik, akár műszaki okból, akár emberi hibából, az új szolgáltatásnak gyorsan rossz megítélése lesz az előfizetők körében. A szolgáltatás jó megítélésének helyreállítása időigényes és költséges adott esetben eljárás. A rossz tapasztalatok a gyenge minőségű szolgáltatást illetően jelentősen rontják a digitális televízió fejlődési lehetőségeit. E negatív spirál elkerülésének egyetlen módja, hogy aktívan mérjük és ellenőrizzük a hálózatban a szolgáltatás minőségét. Ennek része a folyamatos monitorizálás, így a lehetséges problémák időben felismerhetők és a lehető leggyorsabban megoldhatók. A televízió jelfolyam folyamatos mérése a Triple Play szolgáltatást nyújtó hálózatokban megvalósítható a VB220 és a VB120 IP-PROBE alkalmazásával, melyet a BRIDGE Technologies gyárt és cégünk forgalmaz Magyarországon.

 

bridgetech

A fenti egyszerűsített hálózatrajz mutatja a VideoBRIDGE mérő és ellenőrző hardver rendszert, mely alkalmazható a fejállomás mérésére és több VB220 eszköz alkalmazásával a teljes hálózat mérése megvalósítható. A fejállomáson telepítve van egy referencia jel generátor, mely a VB230 az RTP és az UDP csomag generálásra, és VB280 tartalom kicsatoló (Content Extractor) a tartalom megfigyelésére és széttöredezés (scrambling) kimaradás riasztásra hívatott. A jelet a VB220 modulra kapcsolva az teljes ellenőrzést nyújt a központi elosztó hálózattól a regionális hálózatig, majd végül a helyi hozzáférési (előfizetői) hálózatig. A hozzáférési hálózat lehet FTTH vagy xDSL, és végül a micro VB technológia ad betekintést az otthoni hálózatok minőségi jellemzőire.

Minden VideoBRIDGE modul önálló felépítésű. Minden mérő egység a vezető osztályú szabvány szerint készült, és kielégíti a távközlési és műsorszórási ipar legszigorúbb követelményeit is. 24/7 órás üzemre készült, az Edge és Router környezetben való alkalmazásra. Az IP-Probe eszközök tervezésekor az IPTV és DVB-C ipari felhasználás igényeit tartották szem előtt.

 VB12 BROADCAST

VB120 BROADCAST IP-PROBE BLADE

VB20 IP-PROBE

VB220 IP-PROBE

MicroVB

VB280 CONTENT EXTRACTOR

VB330 10G PROBE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat