Újdonságok Hírlevél Ajánlatkérés Kapcsolat WEBSHOP
SZIP

Az Önök cége adott be pályázatot a SZIP projektre?Nem
Igen

 

DigiHead


digitKomplex tartalomszolgáltatás előnyei IP alapú fejállomás platformon

d5Digitalizálás – kulcsszó és követelmény bármely tartalomszolgáltató irányából nézve. A képi tartalom választékának folyamatos növekedése, a minden irányból érkező elektronikus információ áradat feldolgozása, és a videó tartalom közvetlen digitális szolgáltatásába belépő földfelszíni adóhálózat üzemeltető és telekom vállalatok kikényszerítik a technológia és szemléletváltást a hagyományosan televíziós programtartalmat továbbító kábeltévé szolgáltatóktól.
A mai modern tartalomtovábbító hálózatoktól egyaránt elvárt a klasszikus alapszolgáltatást nyújtó analóg televíziós jelátvitel, valamint a széleskörű és bővített szolgáltatás állománnyal rendelkező digitális TV programok továbbítása, optimális esetben akár a kedvező árú DVB-C és egyidejűleg a legmodernebb IPTV szolgáltatás.

Az analóg jelátvitel kedvező elemei az alacsony beruházási költség, valamint a lakáson belüli tetszőleges oszthatósága. Egyúttal a hátrányt a programtartalmi csoportok értékesítése a hozzáférés menedzselése, valamint a tartalom számának fizikai korlátja jelenti. A DVB-C digitális tartalmat az analóg RF koaxiális hálózaton a hálózat átalakítása nélkül tudjuk megvalósítani, előfizetői STB alkalmazással. Egyidejűleg a kapacitási problémák is megoldódnak (8 pr./analóg csatorna) valamint a hozzáférés korlátozás, így a tartalom értékesítése is megoldott, továbbá a HD programok is elérhetők természetesen HD kompatibilis Set Top Box használatával.
A DVB-C platformon azonban az interaktivitás csak rendkívül nagy számú DVB előfizetővel oldható meg gazdaságosan, ezért a prémium interaktív szolgáltatások indítását javasolt IPTV szolgáltatással Metro Ethernet hálózaton elindítani.

Mindezen szolgáltatások létrehozhatók egy vételi fejállomás platformról, vagy akár továbbított IP tartalomforrásról, egy kedvező költségű közös fejállomás alkalmazással, ahol a szolgáltatás típusától függő tartalom kijátszó berendezést alkalmazunk.

A rendszer kulcseleme az Appear TV SC2000 típusú IP streamer fejállomása, mellyel költséghatékonyan és kiváló minőségi és megbízhatósági szinten lehetőségünk van a broadcast programok vételére és IP streamelésére.
Az IPTV szolgáltatáshoz a Middleware és VOD szerver alkalmazáson keresztül a LN hálózaton tudjuk kiszolgálni az előfizetőket HD IPTV STB-ok használatával.
DVB-C szolgáltatáshoz az Apear TV IP kimenetéről látjuk el az ARRIS D5™ UEQ EdgeQAM berendezést, mely IP VPN kapcsolaton keresztül beszerzett hozzáférés korlátozási adatokkal ellátva DVB-C multiplex programcsomagokkal látja el a koaxiális előfizetői hálózatot. A DVB-C programok szolgáltatásához kedvező árú STB-ok alkalmazhatók, a programok értékesítését magyar nyelvű előfizetői menedzsment szoftveralkalmazás teszi lehetővé.
Analóg programokat az ARRIS D5™ berendezés QAM kimenetéről kompakt és kedvező árú ASTRO V-16 QAM/PAL fejállomás alkalmazással tudjuk megoldani, egyidejűleg a földi analóg programok vételével és továbbításával.

Cégünk ennek az irányelvnek megfelelően jelentős beruházással, technológiai partnerként és szolgáltatóként alapító tagja a DigiHead nevű egyesülésnek, mely Társulás a digitalizálás ésszerű centralizációját, és a különböző Kábelszolgáltatók együttműködését és a költség-hatékony technológiák elérését tűzte ki céljának.

A DigiHead, központi tartalom és hozzáadott szolgáltatás elosztását végzi, a csatlakozó felhasználók függetlenségének és a szolgáltatás rugalmas, személyre szabott összeállításának lehetősége mellett. A vállalkozás azonban nem áll meg ezen a szinten. A folyamatban levő fejlesztéseknek és integrációknak köszönhetően hamarosan elérhetők lesznek interaktív alkalmazások, melyek megvalósítása az együttműködő partnerekre nem ró megvalósíthatatlan beruházási feltételeket.

Mindezen lehetőségek a hamarosan piacra kerülő (Euro)DOCSIS 3.0 rendszerrel, valamint a jelenleg már rendszerünk alapjaként alkalmazott IP alapú Universal-EdgeQAM berendezésekkel, új távlatokat nyithat a szolgáltatások versenyképességének fenntartásához, egyúttal az együttműködő partnerek hosszú távú piacképes fennmaradásához.

Bízva az együttműködési lehetőségek realizálásában, a technikai feltételek részletes ismertetése és bemutatása mellett, várjuk az érdeklődő Kábelszolgáltatók jelentkezését!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cégünkről Karrier GY.I.K Kapcsolat Webshop használatáról Jogi nyilatkozat